felhasználói név:   jelszó:  
   
 
 

R.I.P. Kisdédes
A kisdédesi szikla a környékünkön sziklamászásal ismerkedő emberek első és éppen ezért különösen kedvelt mászóhelye volt már több mint egy évtizede. Ismerőseim túlnyomó többsége itt próbálta ki és szerette meg a mászást. Szerencsére a Dédestapolcsányi önkormányzat segítségével Mi lehettünk a szikla karbantartói. Évekig öltük bele a pénzünket és az energiánkat a szikla mind színvonalasabb kiépítésébe. Több mint 20 izgalmas út épült rajta, két sikeres és hazánkban egyedülálló boulderversenyt sikerült lebonyolítanunk rajta.
Ide jöttünk ki még munka után a szabad egy-két óráinkat eltölteni mozgással vagy ha más nem, jó társaságban beszélgetve ücsörögtünk a tövében.
Sajnos időközben a kastély kezelője eladta a területet a kastéllyal és a sziklával együtt. Ez rövidesen el lett kerítve és bár a tulajdonos kezdetben nem zárkózott el a szikla használata elől, nemsokára teljesen ellehetetlenedett mindenfajta mászótevékenység. A helyzet nem javult ezért a beépített biztosítási pontok eltávolítása mellett döntöttünk. Mostanra ez a remek hely megközelíthetetlenné vált és nem rendelkezik egyetlen használható biztosítási ponttal sem.
A cikket írta: Ádám, 2010.11.23
A cikkhez tartozó képek:
Nem tartozik a cikkhez kép!


főoldal
egyesület
kapcsolat
esemenyek
galéria
fórum
maszóhelyek
apróhirdetések
Copyright © 2010 készítette Viszo design. Minden jog fenntartva!