felhasználói név:   jelszó:  
   
 
 

Az egyesület cikkei
Jobb bevágás /V/
Dédes leggyakrabban mászott útja. Ideális kezdőknek és bemelegítésre. Hossza kb. 25 méter. Egypontos acélkarikás standja van, amit egy nittfül egészít ki. Elfér benne 3-4 ember kényelmesen. Az út clean mászható kötélgyűrűkkel és ékekkel kiválóan biztosítható. Ha nem clean másszák, található benne egy nitt és egy kötélgyűrű a kulcshelyeken, illetve a tőle jobbra haladó Pozsonyi emlékút új nittfülei is nagyszerűen használhatóak.... részletek itt!
A cikket írta: Ádám, 2010.11.23

Repülős /VII-/
A személyes kedvencem, sokak első hosszabb hetese. Az út biztosítása tökéletes hat akasztás és kétpontos stand gondoskodik a biztonságról.A stand kényelmes, lehetőség van balra a párkányon átsétálni és egybemászni a Hangyász /VI+,VII-/ vagy a Nagy Repedés /V,V+/ utakkal. Az út kb. 20 métere három egymástól eltérő jellegű szakaszra bontható. Az első pár méter egy bevágásban kezdődik egy repedéssel amiből egy nagy... részletek itt!
A cikket írta: Ádám, 2010.11.23

Nagy Dédes
Hazánk egyik legkülönlegesebb és legjelentősebb sziklája, amit jelenleg a Perem Sziklamászó Egyesület és az Egri Hegyisport Egyesület kezel. Az itt található több mint 50 út változatos nehézségi fokozatokban és hosszban nyújt változatos lehetőséget a mászásra. A rövidebb nehéz utaktól egészen a három kötélhosszas utakig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő kihívásokat. Mivel a szikla fokozottan védett területen helyezkedik el, ezért a mászás csak... részletek itt!
A cikket írta: Ádám, 2010.11.23

R.I.P. Kisdédes
A kisdédesi szikla a környékünkön sziklamászásal ismerkedő emberek első és éppen ezért különösen kedvelt mászóhelye volt már több mint egy évtizede. Ismerőseim túlnyomó többsége itt próbálta ki és szerette meg a mászást. Szerencsére a Dédestapolcsányi önkormányzat segítségével Mi lehettünk a szikla karbantartói. Évekig öltük bele a pénzünket és az energiánkat a szikla mind színvonalasabb kiépítésébe. Több mint 20 izgalmas út... részletek itt!
A cikket írta: Ádám, 2010.11.23

Dédesi karbantartás
A Dédesi Kisvár sziklaképződmény Magyarország egyik legpatinánsabb és legjelentősebb mászóhelye. Sajnos az utóbbi évtizedben az utak állapota jelentősen leromlott. Sok helyen még az első generációs biztosítási pontok vagy barkácsmegoldások szolgáltatták a mászók biztonságát. Az ok egyszerű, ez a hely kiesett a kezelést végző MAHOE látóköréből, sokan magánakciókkal furkáltak és helyeztek el eszközöket, ami azt eredményezte, hogy a mászás biztosítási feltételei... részletek itt!
A cikket írta: Ádám, 2010.11.21

oldalak: 1,2,

főoldal
egyesület
kapcsolat
esemenyek
galéria
fórum
maszóhelyek
apróhirdetések
Copyright © 2010 készítette Viszo design. Minden jog fenntartva!